10 idei de cadouri pentru prieteni: cum alegi un dar util și original

10 idei de cadouri pentru prieteni: cum alegi un dar util și original

Sursă foto: Unsplash.com

Achiziționarea unui cadou de ziua unui prieten nu este o sarcină ușoară, mai ales dacă e vorba de un prieten vechi, căruia i-ai dăruit deja diverse lucruri de-a lungul anilor. La un moment dat poți rămâne fără idei, însă din fericire nu trebuie să te te consumi încercând să găsești cadoul ideal și de această dată. Lasă-te inspirat de ideile de cadouri pentru prieteni din acest articol și cu certitudine vei da lovitura inclusiv în acest an!

10 idei de cadouri pentru prieteni: cum alegi un dar util și original

Tipuri de cadouri pe care le poți oferi prietenilor

Cadouri amuzante

Cadouri personalizate

Cadouri de colecție

Cadouri emoționante

Idei de cadouri pentru prieteni

Cadouri pentru prieteni de familie

Ramă foto personalizată cu lichid și sclipici

Puzzle personalizat

Cadouri pentru cel mai bun prieten

Cană personalizată pentru pasionații de drumeții

Tricou personalizat pentru tați

Cadouri pentru prieteni de ziua lor

Tricou personalizat aniversar

Tricou personalizat pentru amatoarele de pisici

Cadouri pentru femei

Sticlă de vin în cutie personalizată

Cană personalizată pentru femei cu atitudine

Cadouri pentru bărbați

Cana pentru cei care repară tot

Tricou personalizat pentru amatorii de alcool

Sfaturi utile de luat în considerare

Interesează-te de hobby-urile persoanei

Ține cont de preferințe

Evită cadourile-clișeu

Tipuri de cadouri pe care le poți oferi prietenilor

Tipuri de cadouri pe care le poți oferi prietenilor

Sursă foto: Pexels.com

Atunci când hotărăști să cumperi cadouri pentru prieteni de ziua lor, primul lucru la care trebuie să te gândești este care e reacția pe care vrei să o stârnești (amuzament, surpriză, emoție, încântare) și ce tip de dar îți dorești să oferi.

Cadouri amuzante

În cazul în care ai nevoie de idei de cadouri pentru prieteni apropiați, atunci încearcă să îi surprinzi și să îi faci să izbucnească în râs cu niște cadouri amuzante. Cu siguranță vă permiteți astfel de familiarități, din moment ce sunteți prieteni apropiați. Nu doar atât, dar vă veți aminti mereu cu amuzament de acel moment și veți avea un motiv în plus să vă ironizați reciproc sau să vă tachinați unul pe altul. În definitiv, o prietenie adevărată vine la pachet cu glume, cu momente pline de haz de care să vă amintiți mereu și cu gesturi care oglindesc istețimea și umorul din relația voastră.

Cadouri personalizate

Cadourile personalizate sunt o surpriză minunată pentru un prieten drag, care arată faptul că îți pasă și că acesta este mereu în gândurile tale. Un produs personalizat îți permite să întărești relația cu persoana respectivă, să împărtășești o conexiune specială cu aceasta și să o sărbătorești așa cum se cuvine. Oferindu-i un astfel de cadou, nu doar că îi vei dovedi că-l cunoști foarte bine, dar, într-o lume în care producția în masă este la ordinea zilei, vei adăuga și acel personal touch.

Cadouri de colecție

În cazul în care prietenul tău este un colecționar împătimit, ce poate fi mai potrivit decât să-i oferi un obiect (sau poate chiar mai multe!) care să-i completeze colecția? Fie că este pasionat timbre rare, de monede vechi, de obiecte de artă, de piese vestimentare produse de branduri cu renume, de discuri de vinil, de benzi desenate sau de sticle de vin vechi, cu siguranță îi vei face prietenului tău o surpriză în cazul în care îi dăruiești ceva ce-și dorea de multă vreme. Singurul lucru la care trebuie să fii foarte atent este să nu îi achiziționezi un obiect care se află deja în colecția sa.

Cadouri emoționante

Dacă vrei să-ți trimiți prietenul într-o călătorie în valea amintirilor, care să-l înduioșeze și să-i aprindă acea căldură sufletească atât de specifică momentelor sentimentale, atunci îi poți oferi un cadou emoționant. Fie că e vorba de un montaj video care spune o poveste din imagini vechi și noi ce consemnează momente diferite din relația voastră, fie că alegi să-i dăruiești un colaj din poze printate pe care să-l atârne pe perete sau poate chiar un album foto cuprinzător, cadoul tău va fi apreciat cu siguranță.

Idei de cadouri pentru prieteni

Căutarea cadoului perfect a luat sfârșit! Lasă-te inspirat din ideile de surprize pentru prieteni pe care ți le punem la dispoziție și alege înțelept! Sărbătoritul sigur va fi încântat.

Cadouri pentru prieteni de familie

Ramă foto personalizată cu lichid și sclipici

10 idei de cadouri pentru prieteni: rama foto personalizata cu lichid si sclipici

În cazul în care cauți idei de cadouri pentru prieteni de familie, ei bine, ai noroc! Optează pentru o ramă foto personalizată cu lichid și sclipici auriu care să pună în valoare amintiri plăcute din viața acelei persoane. Fiind realizată după același principiu ca și globurile de sticlă cu lichid și „fulgi de nea” care se revarsă peste o căsuță miniaturală, o astfel de ramă foto interactivă va amplifica sentimentul de nostalgie pe care-l ai atunci când privești o imagine iconică a cuiva îndrăgit.

Puzzle personalizat

10 idei de cadouri pentru prieteni: puzzle personalizat

Un alt cadou pe care îl poți lua pentru un prieten de familie este un puzzle personalizat. Folosește o fotografie în care acesta apare alături de familie și rezolvatul puzzle-ului poate deveni o activitate de echipă pe care să o desfășoare alături de partenerul sau partenera de viață și de copii.

Cadouri pentru cel mai bun prieten

Cană personalizată pentru pasionații de drumeții

10 idei de cadouri pentru prieteni: cana personalizata pentru pasionatii de drumetii

Dacă prietenului tău îi place să parcurgă trasee montane în weekenduri sau în vacanțe și mereu primești de la acesta câte o invitație la cabană din vârful muntelui, atunci cu siguranță va fi încântat de o cană personalizată cu inscripția „Prefer o zi rea pe munte decât una bună la muncă”. Îi va smulge un zâmbet și își va putea bea din ea cafeaua de dimineață în timp ce privește ceața ridicându-se din văile munților către creste.

Tricou personalizat pentru tați

10 idei de cadouri pentru prieteni: tricou personalizat pentru tati

Prietenul tău are o fiică la care ține ca la ochii din cap? Orientează-te către un tricou personalizat cu ajutorul căruia să sperie, mai în glumă, mai în serios, „pețitorii” fetei sale. Imaginează-ți numai cât de amuzant ar fi momentul în care fiica sa va invitată la un date, iar băiatul va trebui să dea nas în nas cu prietenul tău în timp ce poartă tricoul pe care scrie „I have a pretty daughter. I also have a gun, a shovel and an alibi”. Tricoul va fi o sursă inepuizabilă de momente amuzante și memorabile!

Cadouri pentru prieteni de ziua lor

Tricou personalizat aniversar

10 idei de cadouri pentru prieteni: tricou personalizat aniversar

În cazul în care se apropie ziua prietenului tău, poți opta pentru un tricou aniversar personalizat cu un mesaj amuzant: „Nu îmbătrânesc, îmi crește valoarea”. Acesta cu siguranță va aprecia umorul și ori de câte ori îl va purta își va aminti de tine.

Tricou personalizat pentru amatoarele de pisici

10 idei de cadouri pentru prieteni: tricou personalizat pentru iubitori de pisici

Poate că persoana aniversată este o femeie căreia îi plac foarte mult pisicile. Oferă-i un tricou personalizat cu inscripția „Calm your kitties” și se va putea amuza ori de câte ori îl va purta în oraș sau în orice alt context, fie și la un grătar alături de prieteni.

Cadouri pentru femei

Sticlă de vin în cutie personalizată

10 idei de cadouri pentru prieteni: sticla de vin in cutie personalizata

În cazul în care nu știi încă ce cadou să cumperi unei prietene, poți încerca să te gândești care este vinul său preferat. Atunci când ieșiți în oraș își comandă vin roze, alb sau roșu? De asemenea, nu uita să „îmbraci” sticla de vin într-o cutie personalizată pe care să scrie „First aid kit”. Imaginează-ți numai cât de confuză (sau poate chiar dezamăgită) va fi atunci când vede cutia, respectiv cât de mult o să se amuze când își dă seama ce se află înăuntru!

Cană personalizată pentru femei cu atitudine

10 idei de cadouri pentru prieteni: cana personalizata pentru femei cu atitudine

Fie că prietena ta doar ce a avansat în carieră, fie că ea este cea care face legea în relația sa de cuplu, sigur va aprecia umorul unei căni personalizate cu mesajul „Din cana asta bea doar șefa”. Nu e obligatori să fie șefă, dar dacă este persoana cu cea mai multă inițiativă din grupul tău de prieteni, atunci i-o poți dărui fără nicio rezervă!

În cazul în care încă te mai întrebi ce poți să-i dăruiești unei prietene, îți mai oferim nenumărate idei de cadouri personalizate pentru ea.

Cadouri pentru bărbați

Cana pentru cei care repară tot

10 idei de cadouri pentru prieteni: cana pentru cei care repara tot

În cazul în care prietenul tău se pricepe la reparat lucruri prin locuință sau prin gospodărie și are deja toate uneltele care îi trebuie, îi poți achiziționa o cană personalizată, inscripționată cu textul „Mr. Fix It”. Nu doar că îi vei „gâdila” orgoliul, dar îi vei oferi și o soluție practică pentru băutul cafelei de dimineață.

Tricou personalizat pentru amatorii de alcool

10 idei de cadouri pentru prieteni: tricou personalizat pentru amatorii de alcool

Fie că prietenul tău iubește să se relaxeze la finalul zilei bucurându-se de o bere, un vin sau de orice altă băutură preferă, fie că pur și simplu este pasionat de celebrul film după cartea lui J. R. R. Tolkien, îi poți oferi un tricou personalizat cu mesajul „Lord of the drinks”.  Cu toate acestea, pentru ca lucrurile să se potrivească la fix, va trebui să îi cumperi inclusiv băutura preferată, astfel încât să inaugureze așa cum se cuvine noul tricou.

Cadourile pentru el nu sunt atât de greu de ales, cu precădere atunci când ai atât de multe posibilități. Poți opta nu doar pentru tricouri sau căni, ci și pentru brelocuri sau brichete personalizate și nu numai!

Sfaturi utile de luat în considerare

Pentru a realiza un cadou reușit, este important să iei în considerare mai multe aspecte. Cadourile personalizate au numeroase avantaje, dar orice i-ai lua, este important să iei în considerare hobby-urile și preferințele persoanei sărbătorite, evitând astfel cadourile-clișeu.

Interesează-te de hobby-urile persoanei

Poate că prietenul tău este pasionat de gaming, de grădinărit, de fotografie, de tehnologie, de un anumit curent muzical, de mașini, de artă, de băuturi fine, de vlogging, de bricolaj sau chiar de un anumit sport. Cert este că deja știi care sunt hobby-urile sale, din moment ce îți este prieten. Tot ce trebuie să faci este să-ți dai seama ce obiecte l-ar ajuta să practice mai bine sau mai ușor respectivul hobby și cu siguranță vei da lovitura cu un cadou pe cinste!

Ține cont de preferințe

Se poate întâmpla ca prietenul tău să fie meloman, spre exemplu. Acest lucru nu înseamnă că îi poți lua un album care-ți place ție în mod deosebit sau unul care îi aparține un artist din topurile recente ale posturilor de radio. Fiecare persoană are gusturile sale specifice în ce privește muzica, așadar caută să îi oferi produse precum albume muzicale, tricouri, viniluri, insigne sau postere cu artiștii săi preferați.

Evită cadourile-clișeu

Atunci când cumperi un cadou pentru un prieten, este important să eviți cadourile-clișeu. Ține-te departe de coșurile preambalate cu produse cosmetice, de bijuteriile sau parfumurile achiziționate fără a lua în calcul preferințele personale (atunci când persoana sărbătorită este o femeie), de cămăși, curele și cravate (dacă alegi ceva pentru un bărbat), de pijamale, pulovere tematice de sărbători, șosete și produse vândute prin teleshopping.

Lasă-te inspirat de ideile de cadouri pentru prieteni din acest articol și nu uita să iei cu tine voia bună și spiritul petrecerii. În definitiv, prezența alături de prietenul tău este la fel de importantă că obiectul pe care te hotărăști să i-l dăruiești. Petrecere plăcută și la cât mai mulți ani de prietenie!

Suport clienti 09:30 - 17:30

0762566299 contact@gravolo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!