Idei de cadouri pentru nuntă: Ghid complet cu recomandări

Idei de cadouri pentru nuntă: Ghid complet cu recomandări

Sursă foto: Shutterstock.com

Cadourile pentru miri sau pentru soții care sărbătoresc un anumit număr de ani de la căsătorie trebuie alese cu grijă. Fie că sunt cunoștințe sau prieteni foarte apropiați, de tineri căsătoriți sau de persoane care aniversează nunta de aur, în acest articol îți vei găsi inspirația pentru darul ideal pentru care să optezi. Descoperă idei de cadouri pentru nuntă și află 5 sfaturi care te vor ajuta să faci un dar cu adevărat special!

Idei de cadouri pentru nuntă: Ghid complet cu recomandări

Idei de cadouri în funcție de tipul de nuntă

Nunta de hârtie (1 an)

Nunta de bumbac (2 ani)

Nunta de piele (3 ani)

Nunta de flori (4 ani)

Nunta de aluminiu (10 ani)

Nunta de porțelan (20 ani)

Nunta de argint (25 ani)

Nunta de aur (50 ani)

Sfaturi pentru dăruirea unui cadou special

Interesează-te de preferințele soților

Dăruiește din inimă

Optează pentru cadouri utile pentru casă nouă

Oferă cadouri simbolice pentru cuplurile romantice

Alege cadouri personalizate dacă mirii îți sunt prieteni apropiați

Idei de cadouri în funcție de tipul de nuntă

Nunta de hârtie (1 an)

Puzzle personalizat cu poza ta

Nu toate cuplurile aniversează primul an de căsătorie cu o petrecere alături de apropiați, însă cei care o fac cu siguranță merită un cadou care să le amintească de momentele neprețuite petrecute împreună. Alege o fotografie cu amândoi, poate din luna de miere sau dintr-o călătorie exotică și folosește-o pentru a crea un puzzle personalizat în formă de inimă pe care să îl compună împreună.

Nunta de bumbac (2 ani)

Tablou canvas personalizat

Nunta de bumbac se sărbătorește la 2 ani de căsătorie. În cazul în care ești invitat la o astfel de petrecere, atunci optează pentru un cadou simbolic, cu valoare sentimentală, pe care căsătoriții să îl poată admira oricând. Câteva tablouri personalizate sunt perfecte pentru o astfel de ocazie. Alege fotografii cu cei doi căsătoriți împreună și personalizează mai multe tablouri de dimensiuni potrivite, de aproximativ 21x15 cm, astfel încât aceștia să-și poată crea un mic colț cu amintiri din viața lor de cuplu.

Nunta de piele (3 ani)

Rama foto din piatra personalizata

După 3 ani de căsătorie, lucrurile deja se așază. Căsătoriții cu siguranță au trecut prin tot felul de momente, fie ele triste sau vesele, însă relația lor dăinuiește în continuare. Este un motiv prielnic să le reamintești faptul că uniunea este o călătorie prin viață care-i va purta împreună la bine și la greu. Alege o ramă foto personalizată din ardezie, în formă de inimă, în care poți adăuga o fotografie de la nunta lor.

Nunta de flori (4 ani)

Cutie de vin personalizata

O căsnicie care a împlinit deja 4 ani este, cu siguranță, un motiv de sărbătoare! Iată un moment potrivit pentru a le dărui un vin vechi de colecție, pe care să îl savureze împreună rememorând clipele plăcute petrecute alături. Pentru a adăuga un strop de personalitate unui astfel de cadou ales, optează pentru o cutie din lemn pentru sticlă pe care o poți inscripționa cu un mesaj pe care-l consideri adecvat ocaziei.

Nunta de aluminiu (10 ani)

Cani personalizate pentru cupluri

Sărbătorirea nunții de aluminiu, la 10 ani împliniți de la căsătorie, este un moment cu adevărat special. Căsătoriții cu siguranță îl vor celebra cu mult fast, iar dacă te afli printre apropiații lor, trebuie să te aștepți la o invitație pe care nu ai cum să o refuzi! Ce le poți dărui, însă, cu această ocazie? Sfatul nostru e să alegi un set de căni personalizate care să reflecte chiar și într-un gest mundan, așa cum este băutul cafelei de dimineață, cât de specială este relația lor. Mesajul inscripționat pe aceste căni („Our stories will never end”) se poate citi doar dacă se află în același loc, fiind așadar un cadou sugestiv pentru legătura specială construită de către cei doi căsătoriți de-a lungul anilor.

Nunta de porțelan (20 ani)

În cazul în care cauți cadouri pentru nunta de porțelan, care se sărbătorește la 20 de ani de la căsnicie, atunci o ramă foto personalizată sub forma unui copăcel argintiu, cu 3 poze, ar fi o idee grozavă! Dacă cei doi au unul sau mai mulți copii împreună, atunci îi poți include și pe aceștia în „colajul foto” pe care îl vei realiza. Poza centrală poate fi o imagine de cuplu, în vreme ce ramurile laterale ale copăcelului pot susține fotografiile copiilor acestora.

Nunta de argint (25 ani)

Tablou canvas personalizat cu poza ta

Cadourile pentru nunta de argint trebuie să fie grăitoare. În definitiv, nu oricând sărbătorești 25 de ani de la căsătorie! O idee minunată pentru această ocazie este un tablou personalizat mare cu cei doi, de 85x55 cm, care să poată fi plasat în living sau în dormitor. Alege o fotografie de înaltă calitate pe care să o poți imprima fără probleme pe o suprafață atât de mare. Ia în considerare și faptul că aceasta trebuie să reflecte un moment cald, poate chiar intim și romantic. Dacă te pricepi la fotografiat, atunci poți să „furi” un astfel de moment chiar tu, atunci când te întâlnești cu cei doi soți, iar apoi să-i iei complet prin surprindere cu un astfel de cadou!

Nunta de aur (50 ani)

Cutie de vin personalizata

Dacă ești invitat la nunta de aur, sărbătorită la 50 de ani de la căsătorie, atunci e cazul să alegi un cadou în același timp prețios și simbolic. Majoritatea invitaților vor opta pentru cadouri de lux pentru nuntă, așadar e nevoie să te gândești la ceva cu adevărat special. Alege un vin de colecție, îmbuteliat în același an în care cei doi au hotărât să-și lege destinele prin căsătorie. Nu uita nici de cutia personalizată pentru sticla de vin! Cuplul poate consuma vinul la petrecerea pe care o organizează, sau îl poate păstra în continuare, ca pe o metaforă a vieții lor împreună care, pe măsură ce înaintează în timp, devine din ce în ce mai bună.

Sfaturi pentru dăruirea unui cadou special

idei inedite de cadou pentru nunta

Sursă foto: Shutterstock.com

Interesează-te de preferințele soților

În cazul în care nu ești sigur care sunt preferințele soților, poți încerca să afli acest lucru explorând profilurile lor de social media în căutare de activități preferate, cu mare atenție la felul în care își petrec timpul liber și cu ochii-n patru după hobby-uri. Nu doar atât, dar poți întreba un prieten apropiat sau o rudă despre modul în care aceștia se destind și despre lucrurile, fie ele materiale sau imateriale, pe care le preferă. Dacă vrei să optezi pentru o piesă de mobilier, află care este designul lor interior preferat, iar dacă alegi un aparat electrocasnic, interesează-te care sunt cele pe care le au deja acasă.

Dăruiește din inimă

Atunci când faci un cadou pentru tineri căsătoriți, cel mai important este să îl oferi din inimă. Orice alegi să dăruiești, adaugă o notă de personalitate cu ajutorul unei felicitări în care să le faci cele mai calde urări ori poate, dacă ești priceput, un obiect handmade, în care să investești timp și grijă.

Optează pentru cadouri utile pentru casă nouă

În cazul în care ești invitat la o nuntă, un cadou potrivit este unul de casă nouă, mai ales dacă tinerii căsătoriți abia acum se mută împreună. Alege un obiect de mobilier, un aparat electrocasnic, sau chiar o plantă de interior care să înveselească atmosfera noii locuințe. Dacă ești încă nehotărât, descoperă 6 idei de cadouri de casă nouă cu care nu dai greș!

Oferă cadouri simbolice pentru cuplurile romantice

Cuplurile romantice cu siguranță vor aprecia cadourile simbolice, care să reflecte trăinicia relației lor, să le amintească de clipele minunate petrecute împreună sau să facă referință la cele care urmează. Spre exemplu, în cazul în care aceștia iubesc călătoriile, atunci poți opta pentru o hartă a lumii pe care să lipească fotografii din aventurile lor în diverse țări de pe glob. Dacă vrei să îi surprinzi și mai mult, le poți achiziționa bilete către locul în care și-au petrecut luna de miere, alături de câteva rame foto pe care să le folosească pentru a-și aminti cu drag de această a doua lună de miere.

Alege cadouri personalizate dacă mirii îți sunt prieteni apropiați

Cadourile personalizate pentru nuntă sunt ideale în cazul în care mirii sau soții îți sunt prieteni apropiați. Astfel, îți poți permite să faci referire la glumițe pe care numai cercul vostru restrâns de prieteni le știe și care le vor merge direct la inimă. Nu doar atât, dar cunoscându-le preferințele atât de bine, poți inclusiv să devii creativ atunci când le alegi cadoul personalizat, contribuind astfel într-un mod distractiv la realizarea darului pe care cu siguranță îl vor prețui.

Fie că este vorba de ziua nunții, fie că cei doi soți sărbătoresc aniversarea unui anumit număr de ani de la căsătorie, astfel de evenimente merită celebrate așa cum se cuvine. Lasă-te inspirat de această listă cu idei de cadouri pentru nuntă și vei reuși să îi surprinzi pe cei doi într-un mod plăcut, aducându-le bucurie în suflet!

Suport clienti 09:30 - 17:30

0762566299 contact@gravolo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!