Idei de cadouri pentru botez: 6 sugestii de daruri pentru bebeluși

Idei de cadouri pentru botez: 6 sugestii de daruri pentru bebeluși

Foto

 

Cum alegi cel mai potrivit cadou pentru botez 

Cadouri practice 

Cadouri religioase 

Cadouri pentru fete 

Cadouri pentru băieți 

Cadouri unisex 

Cadouri personalizate 

 

Urmează să participi la botezul unui bebeluș, iar cumpărarea cadoului potrivit este ceva destul de complicat? Adevărul este că, deși nu sunt necesare, cadourile pentru cei mici sunt binevenite, având o întreagă simbolistică în spate. De obicei, cadoul este oferit la petrecerea de după ceremonia religioasă și poate să aibă sau nu legătură cu aceasta. 

 

Cadoul pe care îl vei alege poate să fie unul general, să fie personalizat, să fie practic ori să fie ceva religios. De asemenea, poți alege un cadou special pentru fetițe sau băieți, în funcție de situație, ori poți opta pentru un cadou unisex, dar care va fi la fel de bine apreciat. 

 

De multe ori se pune valoarea înaintea gestului. Mulți aleg de cheltuiască sume mari, doar pentru a se achita onorabil de obligație. Însă părinții vor aprecia mai degrabă un cadou care să arate cât de mult te bucuri pentru nașterea și creștinarea celui mic, dar și pentru că îți dorești să fii alături de el în aceste clipe de început de viață. Nașii vor avea cheltuieli mai mari, dar dacă nu te încadrezi în această categorie, unul dintre cadourile de mai jos va reprezenta exact alegerea potrivită pentru tine. Cheltuiește exact atât cât îți permiți, astfel încât participarea la botez să nu devină o povară. 

Cum alegi cel mai potrivit cadou pentru botez

 

Botezul este primul eveniment important din viața unui bebeluș, din acest motiv trebuie sărbătorit de familie, rude și prietenii care se bucură împreună. În funcție de relația pe care o ai cu familia, dar și de bugetul personal, poți alege un suvenir, un cadou care să le fie mai degrabă util părinților ori un obiect pe care copilul îl va folosi mai târziu, când va crește și când îl va putea aprecia la adevărata lui valoare. Timpul trece într-o clipă, așa că nu te gândi că un ceas ori un set de bijuterii sunt ceva deplasat. Gândește-te când va avea 16 ani și va purta cadoul primit de la tine la botez, cât de plin de emoții va fi momentul. 

  

Foto

 

Opțiunile disponibile în magazine sunt nenumărate, iar asta ne arată încă o dată cât de bine este apreciat acest obicei al oferirii de cadouri la botez. În funcție de fiecare context, poți alege dintre multe variante, așa că ar trebui să-ți lași puțin timp de gândire. Fă o listă inspirată de recomandările din acest articol, verifică oferta din magazine și gândește-te câteva zile la alegerea pe care o consideri potrivită. 

  1. Cadouri practice

Cunoscute și sub denumirea de cadouri moderne, sunt acele obiecte pe care le vor folosi de obicei părinții, pentru creșterea copilului în primii ani de viață. Este important ca pentru obiectele masive și cu valoare mare, să discuți cu părinți, deoarece este important ce anume își doresc. Chiar dacă asta presupune să strici surpriza, calitatea practică a acestui tip de cadou va atârna foarte mult în balanță atunci când vine vorba despre aprecierea gestului făcut de tine. În această categorie sunt incluse:

  • Căruciorul

  • Pătuțul pentru bebeluș

  • Scaunul pentru mașină

  • Scaunul pentru masă

 
  1. Cadouri religioase

Botezul este în sine o ceremonie religioasă, din acest motiv, orice cadou care conține la rândul lui o simbolistică religioasă este binevenit. Deși nu este obligatoriu ca toate cadourile oferite la un botez să fie religioase, acestea au o mare însemnătate pentru părinți, oferind cumva speranța că cel mic va fi protejat și va avea o viață frumoasă. În această categorie pot fi incluse:

  • Cruciulițe sfințite, realizate din metale prețioase (aur sau argint)

  • Icoană sfințită, eventual care să-l reprezinte pe sfântul al cărui nume îl poartă copilul

  • Linguriță de argint 

 
  1. Cadouri pentru fete

Dacă botezul la care vei merge este al unei fetițe, te poți axa pentru obiecte care care sunt mai delicate, în culori deschise și pastelate sau bijuterii adecvate. În această categorie sunt incluse:

  • O rochiță albă cu multe volane

  • Album foto cu coperta roz

  • Păpușă în mărime naturală

  • Un cărucior pentru păpuși

  • Lenjerie de pat cu prințese Disney

 
  1. Cadouri pentru băieți 

  • Un set de haine cu pantaloni și sacou

  • Set de lenjerie pentru pat cu supereroi

  • Un ursuleț de pluș

  • Mașinuță teleghidată

 
  1. Cadouri unisex

Deoarece cadourile pentru botez nu diferă foarte mult, indiferent dacă vorbim despre fetițe sau băieți, poți opta pentru variantele unisex. Mulți părinți actuali au ieșit din schema clasică în care fetițele poartă roz și se joacă cu păpuși, iar băieții poartă bleu și se joacă cu mașinuțe. Astfel, alegerea unui cadou adecvat este mult mai facilă, nemaifiind nevoie de respectarea diverselor cutume care îngreunează întregul proces. Poți alege opta liniștit pentru:

  • Hăinuțe în culori neutre

  • Jucării amuzante

  • Lenjerii de pat din bumbac, având imprimeuri cu animăluțe ori modele geometrice

  • Cutiuțe muzicale

  • Seturi de baie pentru bebeluși

 

  1. Cadouri personalizate

Majoritatea cadourilor potrivite pentru un botez pot fi personalizate, astfel încât să poată fi făcută diferența dintre un obiect oarecare ales de pe raftul magazinelor și un cadou care este destinat special copilului respectiv. Poți alege un mesaj frumos care să fie imprimat pe cadou ori poți grava sau broda numele celui mic, cu litere speciale. În această categorie se încadrează:

  • Hainuțe

  • Prosoape de baie

  • Album foto

  • Medalion din aur sau argint

  • Păturică brodată

  • Bănuț de argint personalizat cu numele bebelușului și data botezului

  • O ramă foto 

 

Ultimul detaliu la care trebuie să fii atent, este faptul că va trebui să alegi un ambalaj la fel de elegant precum cadoul. Evită hârtia de ambalat din magazinele de jucării sau pungile pentru cadouri obișnuite și alege ceva mai luxos, cum ar fi o cutie din carton special ori hârtie de ambalat elegantă. 

 

Alegerea cadoului pentru botez trebuie să fie realizată cu multă atenție și puțină implicare din partea ta. Sigur orice gest este frumos, dar părinții își vor da întotdeauna seama dacă cineva le-a adus ceva din obligație sau pentru că și-a dorit din inimă acest lucru. Dacă este vorba de o familie tradițională, cadoul pentru copil este recomandat să fie natură religioasă, dar nu trebuie să insiști prea mult pe acest detaliu atunci când credința nu este punctul tău forte. Aduți aminte că întotdeauna personalizarea este cea mai înțeleaptă alegere, așa că pune-ți creativitatea în funcțiune și alege ceva deosebit. Recomandările din acest articol, împreună cu ofertele disponibile în magazinele de specialitate te vor ajuta, cu siguranță, să te descurci într-un mod onorabil, astfel încât toată lumea să aprecieze cadoul pe care l-ai ales. 

 

De multe ori, părinții aleg să-și boteze copilul, chiar dacă ei nu sunt practicanți ai religiei ori sunt de religii diferite. Trecând peste aspectul religios și tradițional, botezul a devenit un obicei prin care copilului i se urează bun venit în această lume, iar comunitatea din jurul lui îl ajută să pornească în viață. Botezul este un motiv de bucurie, asociat inclusiv cu petrecerea de după, astfel încât invitații să se simtă bine, să cunoască copilul și să fie părtași la fericirea părinților. Chiar dacă vei fi doar unul dintre mulții invitați de la botez, fii sigur că părinții vor ști cu precizie modul în care fiecare persoană prezentă s-a conectat cu copilul lor. Oferirea unui cadou deosebit, care să transmită bucuria și legătura ta cu copilul dar și cu părinții, este un gest minim pe care îl poți face în acest moment important. 

 

Acum, când toate pregătirile referitoare la cadou sunt finalizate, poți merge la evenimentul special și la petrecerea care va avea loc după aceea, pentru a te bucura împreună cu părinții și familia pentru startul în viață al micuțului care a fost botezat. 

Suport clienti 09:30 - 17:30

0762566299 contact@gravolo.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!